Monday, February 13, 2012

Semana de carnavals

CARNAVALS!! EM 3 DIAS. Vähän ehkä innostusta ilmassa täällä. Keskiviikkona keskiyöllä lähdetään joukolla (the finns, alex and esme) kohti Salvadoria ja karnevaalimeininkejä. Tiedossa on hullua meninkiä ja hirveetäbilettämistä. Meitä on varoitettu kaikesta, olemme valmiina koitokseen. Kolmen päivän bileputken jälkeen aiomme palkita itsemme rantalomalla ennen kuin paluu arkeen taas tapahtuu.

Tähän viikonloppuun mahtui kaikkea ja ei mitään. Katsoin portugalinkielisen elokuvan erään paikallisen tytön luona brassiporukalla (en tuntenut niistä kovinkaan montaa, silakkana vaan sisään piireihin), jossa yksi puhui englantia. Hauskaa oli ja elokuvasta ymmärsin jopa jotain, keskustelusta en niin paljon. Syytän teinikieltä, jota en vielä hallitse… Lauantaina olivat Danyn läksiäiset, en tosin suostunut sanomaan hyvästi, koska se tarkoittaa, ettei nähtäisi enää koskaan. Jää pieni aukko meidän elämään CapimGrossossa ilman häntä. Dany tutustutti meidät piireihin, kertoi juhlista ja käväisi AEC-TEA:lla vähintään kerran päivässä.
Loput viikonlopusta kulutin capoeiraten ja uima-altaalla polskien..jälleen kerran.






Tänään yritimme saada kierrätys/puutarhaprojektiamme eteenpäin. Minä, Alex ja Eulalia menimme juttelemaan prefetuiraan (kaupungintalo?) ihmisten kanssa, josko saisimme käyttöömme maan AEC-TEA:n edessä. Vietimme virastossa kaksi tuntia, ja tässä se, mitä itse sain irti keskustelusta: maa kuuluu viereiselle koululle, joten he eivät virastossa voi päättää saammeko sen. Myös, että projekti-idea kuulostaa heistä oikein mainiolta, mutta ei tule ikinä toimimaan Brasiliassa, koska heitä ei ole kasvatettu ajattelemaan kierrätyksen kannalta. (ideana on siis, että naapuruston biojätteen kerätään yhteen paikkaan, eli tehdään naapuruston komposti. Samalla viljellään yhteisesti jotain vihanneksia/hedelmiä) Ja siis sehän on hyvä syy olla yrittämättä, mitäää? Seuraavaksi meidän pitää saada naapurit lupautumaan mukaan toimintaan, ennekuin mitään voi tapahtua. Fairenough, I guess. Hauskinta mielestäni koko reissussa oli se, että secretaria de agricultura kysyi minulta, että:  ”É de Tanzania?” Katsoin heppua hetken, koska en tiennyt oliko kyseessä vitsi. Sitten katsoin Eulaliaa ja kysyin ”Emserio”. ”Sim, emserio.”. Siinä sitten yritän selittää, että eikun Tansania on Afrikassa. ”Niin, ehkä se on Afrikassa tai ehkä ei ole” ”Tiedän faktana, että se on Afrikassa. Siellä on vain tummia ihmisiä. Näytetäänkö me Eulalian kanssa samalta?” Sense of geography ,whereareyouuu? Moi oon Vilma ja tulen Tansaniasta. 

No comments:

Post a Comment