Sunday, January 22, 2012

Temppuilua!

Kiireinen viikonloppu, I like it! Onkohan viikossa joku tapahtumavakio? Koko viikkona ei oikein tapahtunut mitaan, koko AEC-TEA oli pienoisen hellevasymyksen kourissa ja sitten pam! Yhtena paivana tapahtui koko viikon asiat. Aamu valkeni ja hammentyneena huomasimme etta joukkomme oli suurentunut yon aikana kolmella ihmisella. Tyopajojen ohjaajat olivat hiipineet salaa yon aikana Salvadorista tanne. Mukavia tyyppeja, vaikkakin kommunikointimme menee jotakuinkin nain (siis jokakerta kun naemme): "VILMAAA, Im hereeee!" "hehehe". Joo.
Paatin aamupaivalla osallistua sirkustyopajaan, joka jarjestettiin praça de igrejalla (eli kirkkoaukiolla, joo kattokaa vaan kaikki kun teen itsestani pellen). Hieman pelkoa niellen katselin kun eras ryhman jasen kiipesi korkeaan puuhun ja kiinnitti eri oksille trapetsin ja sellaisen violetin temppuiluliinan (oo mika sen nimi on??). Mies selvisi hengissa, mutta sitten aloin epailla josko sittenkaan uskallan osallistua, silla minkaanlaisia patjoja tms ei mukanamme ollut. 'Moi aiti, jouduin sairaalaan kun tipuin trapetsilta asfalttiin.' Uskaltauduin kuitenkin ja en kadu hetkeakaan! Oli aivan megahienoa huomata olevansa mita kasittamattomimmissa asennoissa parin metrin korkeudessa "kato ilman kasiaaaaa!", ja viela ymmartaa jotain ohjeita portugaliksi.
Lounaan jalkeen loysin itseni laheisesta leikkipuistosta Maddoxin ja Tieganin kanssa, jotka ovat 5-vuotiaat maailmankansalaiskaksoset, joiden vanhemmat ovat vapaaehtoisina AEC-TEA:lla. Oikein virkistavaa. Sitten paikalla paukahtaa Alex, uusi amerikkalaisvahvistuksemme, josta kukaan ei tiennyt koska han olisi tulossa, silla mitaan yhteytta haneen ei oltu saatu. No, eras nainen oli hanet kadulta kerannyt ja toi tanne :D Only here. Illemmalla meilla oli viela capoeira, ja olin aivan liekeissa! Kaikki mita kokeilin sujui tuosta noin vain. Olisipa aina nain. Nalkaisina kaikesta tasta urheilusta lahdimme metsastamaan cheap ass street foodia, ja nam mita matkaan tarttuikaan: carne de frango (sellaista grillivarrasta, johon saa valita minka lihan ottaa vaihtoehtoina mm. kanan sydanta :o) ja acarajéta, joka on vahanku paikallinen lihis, mutta se on tehty mistas muustakaan kuin pavuista ja valiin tulee kaikkea...no siis, kaikkea. Esim. katkarapuja ja chilia, omsnoms. Hintaa kaikella talla yhteensa 4 realia, eli alle 1,50e. Oli vaan niin mahtavaa saada oikeaa lihaa SIIS LIHAAAA. :D Jarjestolla sita herkkua saa ehka kerran kuussa, koska se on kallista. Mutta eipa siina, en valita ruoka taalla on hyvaa ja terveellista ja sita on riittavasti. Ja jos kadulta saa alle eurolla lihavartaan, niin mikas siina, jos elain sisallani heraa, voin aina juosta suolukalle! ;) Ilta paattyi viela olueen/viiniin/capirinhaan. Oikein mukava lauantai. Tanaan sunnuntaina meilla on yllatysjuhlat ja saamme kokkausopetusta eraalta paikalliselta naiselta :) Até mais!


2 comments:

  1. Mä jo luulin tälle sirkustarinalle ihan muuta loppua :D Kuulin korvissani äiskän puhelun: niin, sisarellasi on taas käsi/jalka/niska paketissa. ai miksi? no se oli sirkuskoulussa :D Hyvä ettet pudonnu!

    Hyvältä kuulostaa ;) Vitsi ku oot siellä nii vähän aikaa, olisin ihan hirveen mielelläni tullu kylään... Mut me mennään vaan eksoottiseen Suomeen ihailemaan eksoottisia revontulia.

    ReplyDelete
  2. Makin ajattelin hetken verran, etta loppuisi eri tavalla toi tarina.
    Niinpa ois ollu siistii saadavieraita, toisaalta taa paikka missa oon, niin on kylla sen verran turha (pieni) ettet missaa hirveesti :D

    ReplyDelete